COVID: Reguli noi de acces pentru persoanele peste 18 ani

19.11.2021

In legătură cu decizia Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică de a institui stare de urgență în sănătate, ca urmare a degradării situației pandemice, administrația cinematografului PATRIA “Emil Loteanu” vă anunță că începând cu 11 septembrie, publicul cu vârsta de peste 18 ani va avea acces la evenimentele desfășurate în incinta cinematografului în baza unui din următoarele acte confirmative:

 

  • prezentarea certificatului de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 cu schema completă de vaccinare (pe suport de hârtie sau în format digital (AICI ÎL PUTEȚI DESCĂRCA ONLINE ÎN DOAR 2 MINUTE: https://certificate-covid.gov.md/preparecv.php)). Dovada imunizării este valabilă dacă au trecut cel puțin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; sau

 

  • prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore (pe suport de hârtie sau în format digital); sau

 

  • prezentarea concluziei medicale confirmative în cazul persoanelor care au suportat COVID-19, în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi (6 luni), sau un act confirmativ de prezentă a anticorpilor anti-COVID-19. Actul confirmativ este valabil pe durata a 90 zile de la data efectuării investigației.

 

Totodată, reiterăm că aceste reguli noi se referă doar la persoanele cu vârsta de peste 18 ani. Minorii, ca și până acum, vor acea acces în cinematograf fără documente suplimentare.


19.11.2021
ALTE ARTICOLE