Beautiful Corruption – premieră cinematografică pentru Moldova

24 . September . 2018
03.BC_Banner-Patria_(780x320)

Lungmetrajul „Beautiful Corruption” este filmul de debut al lui Eugen Damaschin. Începând cu data de 28 septembrie 2018 și timp de șapte zile, de la orele 16:00, filmul va putea fi vizionat la cinematograful „Patria-Loteanu”.
Intrarea este liberă. Biletele pot fi obținute începând cu 28 noiembrie la casele cinematografului „Patria-Loteanu”, în limita locurilor disponibile. Filmul va fi derulat în limba română, cu subtitrări în limba rusă.

„Beautiful Corruption” este un amalgam de istorii bazate pe fapte reale, concentrate într-un singur erou. În goana după dreptate, protagonistul decide să recurgă la niște metode nu tocmai legale. Vizionând filmul, veți afla care este prețul pe care trebuie să-l plătească eroul, pentru a-și face dreptate.

Pelicula îi are în distribuție pe actorii Igor Babiac, Ion Borș, Valeriu Andriuta, Igor Chistol, Constantin Haret, Silvia Luca și alții.

Igor Babiac, actor: „Am avut o plăcere enormă să fiu în rolul principal într-un film de lung metraj, un film care se rulează în Moldova și despre Moldova, un film autentic, despre oamenii de aici, așa cum sunt ei. Scenariul și sinceritatea regizorului au fost factorii cei mai importanți pentru a spune ”da”. A fost minunat că am avut spațiu ca să experimentez. Posibilitatea de a-l descoperi pe prietenul meu, Ion Borș ca actor, de a lucra cu Valeriu Andriuta, a fost o mare experiență pentru mine”.

Filmările au durat 27 de zile, în perioada aprilie-iunie și au avut loc în peste 30 de locații diferite din orașele Chișinău, Strășeni, Criuleni, dar și în studiourile „Moldova-Film”.

Valeriu Andriuta, actor: „Cu Eugen Damaschin a fost exact ca într-o relație fericită actor-regizor. Am avut acel confort minim necesar, pe care ți-l poate da doar regizorul și doar atunci când știe ce vrea să obțină de la tine. In procesul de filmare, cel mai mult mi-a plăcut momentul când se dădea ”stop” și asistenții aruncau peste noi, cei trei actori, niște pături călduroase. Am filmat câteva nopți pe lacul Ghidighici și spre dimineață frigul trecea prin cămașa de in, prin piele și prin oase, iar umiditatea ridicată punea capac la toate. Vorbind serios, mi-a plăcut să lucrez și să descopăr oameni noi, tineri și talentați. Filmul spune o poveste din care fiecare dintre noi suntem liberi să extragem emoții, întrebări și concluzii”.
Filmul este produs de Milk Films, cu susținerea Ambasadei Statelor Unite la Chișinău


Поделиться с друзьями: