Legenda lui Tarzan, filmul de aventuri al verii?

29 . June . 2016
tarzantrailer

Într-o vară care nu duce deloc lipsă de blockbustere, Legenda lui Tarzan ar putea deveni o surpriză la fel de plăcută ca şi fratele său întru spirit, Cartea junglei, văzut până acum de 340.000 de români şi clasat pe primul loc în topul celor mai populare filme din 2016. Iată mai jos de ce ar putea Tarzan să întreacă alte blockbustere aşteptate vara aceasta, precum Ziua Independenţei: Renaşterea, Star Trek. Dincolo de infinit!, Jason Bourne şi Suicide Squad/Brigada sinucigaşilor.

Lansat la jumătatea lui aprilie, Cartea junglei reuşea să compenseze faptul că oferea o poveste ultra-familiară, în diverse forme, mai multor generaţii de români şi îi atrăgea pe mulţi la cinema pentru a vedea încă o dată complicata aventură a micului Mowgli. Prietenoasă cu cei mici şi doldora de efecte speciale ieşite din comun, producţia Disney a reuşit să întreacă filme cu mult mai mare potenţial la public, precum Batman vs. Superman: Zorii dreptății şi Căpitanul America: Război Civil. Asemănările dintre Cartea junglei şi Legenda lui Tarzan sunt mai mari decât te-ai putea aştepta, iar acestea recomandă filmul lui David Yates (regizorul ultimelor patru filme Harry Potter) drept un campion al verii la noi în ţară.

Pentru mulţi adolescenţi din anii ’90, Tarzan era primul nume care îi făcea să viseze la sălbăticia junglei şi la legile simple ale supravieţuirii. Ca şi Mowgli, Tarzan este intrusul dintr-un spaţiu neîntinat de gândirea umană, un intrus adoptat şi salvat de acest spaţiu şi care reuşeşte să se adapteze şi datorită inteligenţei sale. Dacă itinerariul lui Mowgli trebuia să respecte punctele-cheie din scrierile lui Rudyard Kipling, faptul că Tarzan este eroul a mai bine de 20 de romane scrise de Edgar Rice Burroughs (părinte şi al lui John Carter) a dat o mult mai mare libertate scenariului scris de Adam Cozad şi Craig Brewer. Şi, evident, este un teren fertil pentru o franciză longevivă.
Recomandarea noastră este să nu urmăreşti spectaculosul nou trailer IMAX lansat zilele trecute, pentru că acesta, deşi subliniază perfect potenţialul vizual al filmului, comite acelaşi păcat ca mult prea multe trailere recente: îi dă spectatorului mură în gură cam toată povestea filmului. Este de ajuns să spunem doar că, crescut de gorile în jungla africană, Tarzan (rolul i se potriveşte mănuşă lui Alexander Skarsgård) se reintegrează printre oameni şi se ridică la înălţimea poziţiei sale de moştenitor al clanului nobiliar Greystoke. Căsătorit cu Jane Porter (Margot Robbie), eroul se întoarce în Africa, unde va trebui să lupte împotriva căpitanului Leon Rom (Christoph Waltz), gata să calce pe cadavre de africani pentru a acumula inestimabile bogăţii.

Dacă The Jungle Book era potrivit şi pentru cei mai mici spectatori, Legenda lui Tarzan plusează cu o poveste de dragoste, dar şi un mesaj “verde”: stă doar pe umerii eroului să salveze natura africană, ajutat de animalele a căror “limbă” o vorbeşte atât de bine. Trailerul IMAX arată că Yates foloseşte inspirat aptitudinile fizice ale lui Tarzan (zborul acestuia cu ajutorul lianelor îţi taie răsuflarea), dar şi multitudinea de interacţiuni ale eroului cu animalele realizate cu ajutorul tehnologiei motion capture.

Pe lângă Skarsgård, Robbie şi Waltz, în film vor mai apărea Samuel L. Jackson, Djimon Hounsou, John Hurt şi Jim Broadbent. O declaraţie a lui Skarsgård despre personajul său sugerează că scenariul va face cinste ferocităţii lui Tarzan: “Este vorba de un bărbat care e mai mult decât ceea ce pare a fi. Pe măsură ce-l explorezi strat după strat, se întoarce la un stadiu mai animalic şi scoate la iveală această parte a personalităţii sale”.

https://www.cinemagia.ro


Поделиться с друзьями: