Cine sunt eroii în largul mării?

28 . September . 2016
144804_1

Pe 20 aprilie 2010, platforma petrolieră Deepwater Horizon a explodat și s-a scufundat în timp ce fora în Golful Mexic, la 80 km de Venice (Louisiana). În urma exploziei, timp de 87 de zile vana de petrol a curs în mare, scurgerea fiind oprită pe 15 iulie 2010. Unsprezece oameni au dispărut, nefiind găsiți niciodată, iar accidentul a rămas cunoscut drept cel mai mare dezastru ecologic din istoria industriei petroliere.

Filmul „Deepwater Horizon” este bazat pe aceste întâmplări și are la bază un articol apărut în New York Times, în 2010, „Deepwater Horizon’s Final Hours”, aducând în prim plan actele de curaj ale unor oameni care au condus la salvarea mai multor vieţi şi au schimbat istoria.

Guvernul Statelor Unite a declarat că s-au vărsat în mare aproximativ 5 milioane de barili de petrol ce s-au extins chiar și în alte ape ale lumii, punând în pericol mediul și riscând să afecteze pe termen lung. “Mareea neagră” ce a acoperit Golful și-a extins brațele distrugătoare spre restul apelor lumii, riscând să afecteze pe termen lung animalele, viața omului, chiar și industria.

producţia “Deepwater Horizon” are premiera pe 29 septembrie. Distributie: Mark Wahlberg, Gina Rodriguez, Dylan O’Brien, Kate Hudson, Kurt Russell.

http://www.puterea.ro/


Поделиться с друзьями: