Brigada sinucigaşilor: când se dezlănţuie sociopaţii

03 . August . 2016
598147l-640x400-b-01fd85c0

Harley Quinn, Killer Croc, Katana, Rick Flag, Deadshot şi căpitanul Bumerang provoacă prăpăd!
Aşa cum eroii săi nu sunt întrutotul răi, şi Suicide Squad are părţile lui, destul de multe, bune. Că suferă din cauza unei probleme ultra-frecvente a genului, asta este o cu totul altă poveste, dar un lucru tot îl face bine: lărgeşte universul cinematografic DC Comics şi, printre efecte speciale extrem de bine făcute, oferă câteva imagini care se întipăresc pe retină. Iată mai jos de ce ar trebui să-l vezi pe un ecran cât mai mare.

După ce Batman vs. Superman: Zorii dreptăţii a dezamăgit parţial în martie, Brigada sinucigaşilor trebuia să arate că Warner şi DC Comics şi-au găsit propria voce în competiţia (pe care, ne place sau nu să o recunoaştem, o pierd în continuare) cu Marvel. Faptul că studiourile Warner folosesc exact aceeaşi formulă, dar cu mai puţin succes, este probabil doar o realitate cu care va trebui să ne obişnuim (oare să schimbe Wonder Woman ceva la anul?). Suicide Squad avea imensul potenţial să folosească formula Avengers, dar cu eroi negativi şi cu greu poţi găsi o premisă mai ofertantă decât asta. Rezultatul, în schimb, este doar parţial reuşit.

Acţiunea are loc după evenimentele din Zorii dreptăţii, când autorităţile mondiale se întreabă, pe bune dreptate, dacă nu cumva următorul individ dotat cu superputeri va avea intenţii foarte diferite de cele ale lui Superman. “Dacă următorul va fi un terorist?”, este întrebarea care dă coşmaruri capilor apărării americane, iar aici intră în scenă Amanda Waller (o foarte intensă Viola Davis) cu o soluţie de compromis: folosirea celor mai redutabili villaini, mulţi dintre ei dotaţi cu abilităţi ieşite din comun. Aruncaţi într-o temniţă subterană din Louisiana, Deadshot (Will Smith), Harley Quinn (Margot Robbie), căpitanul Bumerang (Jai Courtney), El Diablo (Jay Hernandez) şi Killer Croc (Adewale Aknnuoye-Agbaje) vor fi manipulaţi şi ameninţaţi de Waller şi de Rick Flag (Joel Kinnaman) ca să lupte pentru binele comun. În caz contrar, un implant letal le va veni de hac cât ai clipi din ochi…

Regizor şi scenarist, David Ayer (End of Watch, Fury) se năpusteşte cu imensă poftă asupra ofertantei premise şi, cu ajutorul unor actori mai mult sau mai puţin convingători în rol, încearcă să ofere fiecărui supervillain şansa de a străluci. Unii o fac, şi aici jos pălăria de mai multe ori în faţa lui Margot Robbie, care exprimă perfect nebunia, dar şi tragismul lui Harley Quinn, dar alţii se pierd complet în aglomeraţie. De asemenea, filmul funcţionează mult mai bine atunci când eroii provoacă prăpăd în jur, şi mai puţin în momentele dramatice care ar trebuie să ne explice psihologia şi motivaţiile personajelor.

http://www.cinemagia.ro/


Поделиться с друзьями: